Om mig

Nicci Vinelöv

Jag är en ung kvinna med en vis, gammal själ. Jag har alltid känt en dragning till att hjälpa människor och att finnas där för någon är en ömsesidig handling. Det jag gör för folk är lika bra för min själ. Jag är en öppen, ödmjuk och entusiastisk person som uppskattar glada sammanträden med vänner, att vara i naturen och odling. Tillsammans med min familj bor jag i ett litet torp utanför Hallaröd i Höörs kommun. Vi lever avskilt med djur och målet är att odla mycket av vår egen mat. Vi bor ute i skogen med djuren inpå knuten, en fridfull plats men ändå nära till grannar och centrum.
Därför har jag också valt att ta emot er hemma. Just nu har jag ett behandlingsrum inne i boningshuset, men ändå avskilt med egen ingång. Ni får parkera på vår uppfart och gå in i trädgården. Första dörren på huset är ingången till mitt behandlingsrum. 

Min väg till terapeut

Efter flera år av symptomdämpande läkemedel så tröttnade jag på att min kropp inte mådde bra för sin ålder. När jag blev förälder så vaknade den inre styrkan för omhändertagande. Allt skulle bli rätt för mitt barn, en bra start i livet! Som familj påbörjade vi en hälsosam, inre resa, målet är att leva friska och länge. Men hur kunde jag på bästa sätt stötta min kropp i läkning? Det finns oändliga med metoder, duktiga PT's och fantastiska kroppsterapeuter. Vart skulle jag börja, vem kunde hjälpa mig? I denna moderna tid som vi lever i finns det mycket som påverkar vår hälsa. Vårt arv, vår födsel, vår uppväxt och hur en väljer att leva just nu. Efter flera år av grävande och massvis med behandlingar så beslutade jag mig för att själv utbilda mig.
Det fanns så mycket bra och jag ville ha lite av varje.

Specifikt dom behandlingsmetoder och livsstilsförändringarna som stöttade kroppen grundligt.
Då helt plötsligt snubblade jag över Kinesiologi, som jag aldrig hade hört talas om. Efter att ha lusläst Svenska Kinesiologi Skolans hemsida så visste jag att detta var det bästa valet för mig att börja med. Januari 2020 började jag min utbildning till Kinesiolog och det har utan tvekan varit det mest utvecklande året i mitt liv. Det var tungt stundvis, speciellt när man insåg att allt jag gjort för min kropp inte har varit tillräckligt. Ens obalanser och trauman kan sätta sig riktigt djupt i kroppen. Det finns inget som är så obetydligt och litet, att det inte hittar någonstans att bo i kroppen. Med det sagt så tror jag att jag aldrig kommer sluta lära mig om kroppen, det finns alltid något man kan göra för att stötta sin kropp.
Så ivrig som jag är till att lära mig så gick jag under 2020 även en kurs i ärrvävnadsbehandling enligt MSTR® tekniken och en kurs i Regndroppsmassage hos Dovanders Naturliga hälsa och massage.
2021 tog jag min första examen från Svenska Kinesiologi Skolan, men inte den sista!
Jag har påbörjat en fortsättningsutbildning till Akupraktor®. Det är en fördjupning inom både Kinesiologi och Akupunktur som är en ljuvlig kombination.
2021 Har jag även genomgått några kurser. Kurserna var traditionell japansk massage, i Sverige kallat energimassage, Friskvårdsmassör och terapeutisk gravidmassage.
I november började jag mitt samarbete med Cecilia som äger Hälsokällan i Hörby.


Hitta hit

Ca 12 km från Höör, 4 km från Stockamöllan, 15 km från Eslöv.
Vägbeskrivning från väg 13. 
Sväng in på grusvägen, gul skylt ''Våttseröd''. Efter ca 800 m ligger mitt hus på vänster sida.
Passera mina grannar i låg hastighet.
En träskylt ''Kinesiolog Nicci Vinelöv'' står vid uppfarten där du kan parkera.
Kanske är hönsen på vift med och hälsar dig välkommen ute på vägen!

Kontakta mig

Adress

Vittseröd 424

243 97 Hallaröd

Sverige

E-post
Telefon