Kinesiologi

En metod där jag kommunicerar och navigerar i din kropp genom muskleltester. Genom olika metoder så organiserar vi i din kropp till en ännu bättre hälsa för dig. Kinesiologi är fysiologi, anatomi och rörelselära kombinerat med kinesiska medicin kunskaper om människans energisystem och akupunktur. Jag kan arbeta på många plan och behandla med flera redskap. Fyll i din hälsodeklaration innan ditt första besök eller så tar vi en konsultation på telefon först.
Första besöket är 2h - 900 kr, ditt återbesök är 1h - 700 kr. 

Kinesiologisk akupunktur

Genom muskeltestning så visar din kropp var du behöver en energibehandling. Jag arbetar efter flera olika energiprogram. Jag integrerar muskeltestningen med chakra balansering, 8Qi, .Qi,  akupunktur, ECIWO, NHA och akupressur. Det ger en komplett och kraftfull behandling på kroppens energisystem och ger en neurologisk balansering.
Behandlingen tar 2 h. 

Önskas endast akupunktur utan chakrabalansering så finns möjlighet att boka 1 timmes akupunktur.Psykologisk Akupraktik

En djup kinesiologisk behandling där fokus ligger på dina tankar. En psykologisk behandling där vi samtalar om vad som besvärar dig, vad du vill släppa taget om och vad du vill ha istället. Vi samtalar samtidigt som vi stimulerar akupunkturpunkter på olika sätt vilket får din kropp att släppa på blockeringarna i din kropp.
Nålfri behandling. 
Behandlingen tar 1 h.


Käkledsbehandling

En omfattande och djup behandling på alla muskler som påverkar käkleden. En bra behandling för dig som gnisslar tänder, biter ihop, har spänningar eller skadat käken. Kan även lindra tinnitus.
Behandlingen består av djupgående massage över hela käken, ner mot halsen, runt och över örat. Även några muskler får behandling inifrån munnen. Behandlingen tar 1 h, kan med fördel göras på ett första besök så även nacken hinner med att kollas. 

Japansk Energimassage

Traditionell japansk massage, i sverige kallat energimassage. En massage där du sitter i en speciell massagestol framåtlutad med kläderna på. Det är en intensiv massage på akupunkturpunkter på rygg, höfter, nacke, huvud, armar och händer.
Japansk energimassage balanserar kroppens energiflöden, blodcirkulationen stimuleras och genomblödningen i musklerna ökar. Lymfsystemet aktiveras och ökar sin cirkulation och blodtrycket påverkas gynnsamt. Alla mår bra av behandlingen. Speciellt välgörande är den för dig om du har spänningar i axlar, skuldror, nacke och rygg.
Regelbunden Energimassage på arbetsplatsen gör att personalen får mer energi, eventuell värk reduceras och man känner sig gladare och piggare. Att erbjuda sin personal energimassage har med andra ord många fördelar och bidrar till en bättre stämning på arbetsplatsen.

Jag utför energimassage på min mottagning, men föredrar en bokning där jag kan komma ut till ditt företag och massera flera. Gärna utomhus!
Har du ett event? Då är denna massagen perfekt i en monter, på en scen, på gräsmattan eller där du vill ha mig! 

Regndroppsmassage

En kraftfull, väldoftande och rogivande behandling där 9 ekologiska eteriska oljor av terapeutisk kvalité appliceras på fotsulorna, vaderna och ryggraden. Eteriska oljor arbetar på cellnivå och ökar cellernas upptag av syre och näring. Dofterna av oljorna tar sig även in i kroppen via andningen och där når dom hjärnans hälsocentrum. En behandling som kan lindra inflammation, minska smärta och värk, stärka immunförsvaret, minska stressrelaterande symptom, öka cirkulationen, bättre sömn, rena kroppen från gifter, höja kroppens energinivå och humör. Kroppen kan även starta en utrensning, vilket kan medföra tillfälliga negativa biverkningar som är tillfälliga. Till exempel sjukdomssymptom, huvudvärk och trötthet.
Massagen varar i 50 min - 700 kr.

Ärrvävnadsbehandling

Ärrvävnadsbehandling enligt MSTR® metoden. En mjuk och nätt behandling som ger stora effekter. Ärr som gör ont, är ojämna, annan färg än din hud, kliar, ingen känsel, du tycker inte om ärret osv, oavsett orsak, så kan denna behandlingen minska eller ta bort dina besvär. 
Alla ärr är värda en behandling! Första besöket tar ca 30 min, återbesök 20 min. Oftast behövs det minst 2 behandlingar, men beroende på hur ärret ser ut kan det även behövas flera. Detta diskuterar vi på ditt första besök.

Första besök 30 min - 450 kr
Ärret måste vara helt läkt, minst 8 veckor efter skada/operation.

Återbesök 20 min - 300 kr
Återbesök tidigast 7 dagar efter föregående behandling på stort ärr, 2 dagar efter föregående behandling på ett litet ärr.


Öronakupunktur

Öronakupunktur för tillfälliga smärtor, insomningsproblem, allergi eller mensvärk. För extra noggrannhet testar jag fram exakt vad som behövs för dig just nu med muskeltestning.
Endast behandling med öronakupunktur, 30 min - 250 kr.
Öronakupunktur kan också användas som avslutning på en kinesiologisk behandling.Klassisk Massage

En välbefinnande behandling på rygg, axlar, ben och armar som mjukar upp spända muskler. Får kroppen att slappna av vilket gör att all cirkulation flödar bättre. Massagen är inte bara för avslappningens skull, den är samtidigt djup och terapeutisk. Spänningar och blockeringar i dina muskler och vävnader kommer jag arbeta på för att din ev smärta ska minska och för att du ska få bättre rörelse.
Helkropp, 50 min - 650 kr.
Halvkropp, 25 min - 400 kr.

Terapeutisk
gravid massage

Terapeutisk massage för den gravida! Oavsett vilken vecka du är i!
En helkroppsmassage likt svensk klassisk men som är anpassad efter den gravida kroppen. Jag bäddar med en mjuk gravidkudde som har plats till växande mage och byst. Vill man inte ligga på mage så bäddar vi i sidoläge.
50 minuters massage plus ev lite genomgång av rörelser, sov position och bäckenbottenträning.
675 kr

Indisk huvud & ansiktsmassage

En välgörande, behaglig och djupt avslappnande behandling med neutral ekologisk olja på huvud, ansikte, nacke och dekolletage. Behandlingen förbättrar cirkulationen vilket stimulerar hårväxten, löser upp spänningar, balanserar nervsystemet, minskar huvudvärk och kan förebygga migrän.

Observera att huvudet och hela håret blir inoljat. Ta med en huvudbonad för att skydda mot kyla efter behandlingen.
Massagen varar i 50 min - 700 kr.


Doula

En doula är en kvinna som har erfarenhet av förlossningar och är tränad i att ge stöd och information till den födande kvinnan och hennes närmaste under graviditet, förlossning och den första tiden efteråt.

En doula har inget medicinskt ansvar, ger inga medicinska råd och hennes roll är tydligt avgränsad i förhållande till personalen på förlossningsavdelningen.
Ordet doula kommer från grekiskan och betyder fritt översatt ”kvinna som ger omvårdnad”. Att kvinnor med erfarenhet från barnafödande hjälper andra kvinnor som föder barn är en urgammal företeelse.

- text från doula.nu


Att ge omvårdnad är mitt kall i livet. 
Att pyssla om, stötta och finnas där för någon är för mig en ömsesidig handling. 
Efter att själv ha fött två barn, ett barn när jag var sjuk och behövde sjukhus hjälp och ett barn på egen hand hemma i min trygga vrå, så fick jag frågan om att bli doula. ''Det yrket passar dig väldigt bra!''
Men jag var osäker, jag var vid en tidpunkt i mitt liv där jag inte hade klurat ut än vad jag ville arbeta med. Nu har jag gått fler utbildningar, har mer kunskap och mer skinn på näsan! Men framförallt har jag mött flera kvinnor som mår dåligt efter förlossningar, dom har saknat stöd, inte fått en lugn och trygg förlossning som dem såg framför sig och inte vetat hur dem ska göra helt enkelt. Vilket gör att rädslan styr dem. Det kändes som min väg att gå, där vet jag att jag kan bidra! Det föll sig naturlig att närvara och ge trygghet, delge av min erfarenhet till nästa kvinna som ska föda. Jag närvarade vid min första förlossning 2020 och nu efter fler förfrågningar så fanns det ingen tvekan!
Givetvis kan jag vara doula för dig! 

Med mig som doula får du tryggheten i att vara ompysslad under hela graviditeten, jag är närvarande under din förlossning och finns tillgänglig under postpartum tiden.
Du kan med fördel boka mig innan du blivit gravid, så vi får möjlighet att gå igenom din kropp,
balanserar den och löser upp blockeringar. Det ger dig en stabilare och friskare kropp som orkar bära en hel graviditet.
Kombinationen Kinesiolog och doula gör att jag kan stötta dig på djupet. Behandla rädslor, trauman, smärtlindring och förbereda kroppen fysiologiskt inför förlossningen. Smärtlindring, naturliga interventioner och stöd under förlossningen.
Stöd, smärtlindring och återhämtning postpartum.

Kontakta mig för ett kravlöst möte.
Där kan jag förklara hur jag arbetar och vad jag kan ge för stöd och behandlingar för just dig och din partner.
Ni kan berätta för mig vad ni vill ha utav mig och vilken sorts förlossning ni önskar.
Jag erbjuder mitt stöd oavsett var och hur du vill föda!